četrtek, 18. junij 2015

Ločitev in otroci



Ločitev oziroma partnerski razhod spada med najbolj stresne in boleče življenjske dogodke. Še posebej težko pa postane, če se razhajamo s človekom, s katerim imamo skupne otroke.


Kaj bo z njimi? Pri kom bodo živeli?  Naj se odločiva za deljeno skrbništvo ali je bolje, da imajo otroci en dom z rednimi stiki z drugim staršem? 

S takšnimi vprašanji se v tem času verjetno veliko ukvarjate. Nanje ni enega, pravilnega odgovora. Obstaja pa eno pravilo. Treba je postaviti jasno mejo med partnerstvom in starševstvom, kar pa je vse prej kot enostavno.

Pomagalo vam bo, če skušate ponotranjiti spodnji sestavek.
  
Kot zakonca, partnerja ne obstajava več. Zdaj sva le še starša najinim otrokom in skupaj se morava potruditi, da bova delovala v njihovo dobro. Čeprav je najin zakon propadel, pa je iz najine zveze nastalo nekaj čudovitega in neprecenljivega – najini otroci. Če nama ni uspelo obvarovati najinega zakona oziroma zveze, pa sva sedaj dolžna obvarovati njih! Čeprav drug do drugega gojiva zamero, to ne sme vplivati na najino starševstvo. Pri odločitvah v zvezi z otroki naju ne smejo voditi lasten ranjen ego, užaljenost in maščevalnost, ampak čista ljubezen do otrok. Vprašati se morava, kaj je v tem trenutku najbolje zanje.

E-priročnik Ločujeva se. Kaj pa otroci? Vam ponuja 9 nasvetov, na kaj morate še posebej pozorni, ko gre za otroke. 


1.      Ne vpletajte otrok.
2.      Primerno dozirajte informacije in ve dno govorite resnico.
3.      Razčistite nesporazume.
4.      Oba ostanita del njihovega življenja.
5.      Ne pretvarjajte se, da se ni zgodilo.
6.      Pomagajte jim izraziti in predelati čustva.                  
7.      Držite se strukture.
8.      Izkazujte jim ljubezen.
9.      Bodite pozorni na spremembe v vedenju.

E-priročnik si lahko brezplačno prenesete tukaj>>

 


Ni komentarjev: