torek, 5. maj 2015

Biti samski



Po grški mitologiji so bili ljudje prvotno ustvarjeni kot bitja z dvema glavama, štirimi rokami in štirimi nogami – nekakšni siamski dvojčki. Ker se je Zeus bal njihove moči, jih je razpolovil na dva dela. O takrat smo ljudje obsojeni, da vse življenje iščemo svojo izgubljeno polovico.


Odtod hrepenjenje ljubiti in biti ljubljen, ki je lastno vsakemu človeku. Vendar pa se zdi, da je mit o duši dvojčici v naši kuturi precej predimenzioniran. Samo pomislite na vse ljubezenske filme, glasbo, literaturo, opero, obeske s polovico srca itd. Vi niste polovica, ampak celota in z drugo celoto se boste povezali, ne ker bi vam nekaj manjkalo, ampak ker vam bo z njo/njim enostavno lepo.

Zato ne smete dovoliti, da se vaše samsko življenje spremeni v pusto čakalnico, v kateri čakate, da vas bo »odrešil« tisti pravi in v vaše življenje vnesel barve. Živite tukaj in zdaj. Razvijajte se, raziskujte, se zabavajte, družite se z ljudmi, počnite stvari, ki vas veselijo ...


Noben partner vas ne bo mogel zares osrečiti, če se prej ne boste znali osrečiti sami. Samskost je lahko čudovito, svobodno obdobje. Izkoristite ga za osebno rast, pri tem pa se ne pozabite zabavati.

V mini e-priročniku »Samskost, odlična priložnost za osebno rast« boste dobili 9 nasvetov, kako lahko izkoristite obdobje samskosti kot priložnost za spoznavanje samega sebe. 

 


  1.    Ne idealizirajte patnerstva.

  2.    Sprejmite sebe in svoje občutke.

  3.    Samskost ni enako osamljenost.

  4.    Ne podlegajte pritiskom družbe 

  5.    Razčistite s preteklostjo.

  6.     Izkoristite svojo svobodo. 

  7.     Umirite se.

  8.     Ponovno poiščite sebe.

  9.    Odprite se svetu.


 
     Če vas zanima več, si priročnik lahko prenesete brezplačno na tej povezavi>>

Originalni članek: Biti samski


Ni komentarjev: